Parkovací zóny v Praze

06.09.2016 15:51

Jako správci nemovitostí s parkovacími zónami máme neustále problémy. Máme pocit, že jde městské policii hlavně o vybírání pokut a to že se nám dostávají zloději neustále násilím do baráků, močí na ně, atd., už je moc nezajímá. Správce to jede řešit a než to vyřeší, tak má lístek za stěračem. To, že jsou u domu vykopnuté dveře se policisté často nevšimnou:-(

Vypovídá o tom přesně případ mrtvého taxikáře v Praze 2 na rohu ulic Lužická, Šumavská, kde máme v těchto ulicích ve správě domy. Policisté dali za stěrač taxíku pokutu za špatné parkování, ale mrtvoly ve voze se nevšimli.

S čerstvě zavedenými zónami je to ještě horší. Tam nemůže dojít ani k pokusu vysvětlení policistovi, proč parkujeme před domem a co v něm důležitého řešíte. Rovnou přijde pokuta.

Parkovací zóny si myslíme, že jsou v nějakém rozsahu potřeba, ale tento způsob je špinavý způsob, jak z lidí dostat další peníze. Naivně jsem čekali, že z vybraných peněz budou vznikat nová parkovací místa, jak se původně při vzniku slibovalo. Někde se však dokonce místa ruší!

Z našeho pohledu automobilový průmysl živí v našem státě hodně úředníků, ale ty to nevrací. Štve nás platby DPH, mýtné, silniční daň a hlavně velká spotřební daň u benzínu, která byla odůvodňována kdysi tím, že nemusí být dálniční známky a čím víc kdo jezdí, tím více přispívá na nové silnice. Teď už se platí také dálniční známky. K tomu musíme  připočíst celkem všechny daně spojené s nákupem, opravami aut. To vše přispívá do státního rozpočtu tolik, že by si majitelé aut zasloužili, aby po nich nikdo nešlapal.

Správce Hadrman s. r. o. podporuje Mgr. Ondřeje Pecáka www.ondrejpecak.cz který se s nešvarem současného nastavení pražských parkovacích zón také snaží bojovat.

Podporujte prosím politiky, kteří se snaží lidem pomáhat a ne z nich tahat další a další peníze aniž by jim to jakkoliv vrátili.